Frigjørings- og Veterandagen nærmer seg

Frigjørings- og Veterandagen nærmer seg

Publisert av Gunnar Langen Schanke den 22.03.24.
Frigjørings- og Veterandagen nærmer seg med stormskritt.

Hovedarrangementet gjennomføres på Ruten i Sandnes 8. mai 2024, kl. 17.00. 


I tillegg blir det flere lokale arrangementer tidligere på dagen. I Dirdal blir det en markering ved minnestøtten over de falne fra kampene i Dirdal og Gloppedalsuren. Det markeres også flere andre steder lokalt, for eksempel ved Bore gravlund, Frihetsmonumentet, Eiganes gravlund, Hetland kirke og ved Sola kapell. Det vil også være seremonier i Egersund og Haugesund, sjekk lokale kommuner sine websider for mer informasjon. 

Styret i NVIO avd. Rogaland mener at det er viktig med Veteranedeltakelse på markeringene og oppfordrer flest mulig av foreningens medlemmer til å delta på både hovedarrangementet og ved andre lokale markeringer.

Ved arrangementet i Dirdal, som starter kl. 09.00 oppfordres spesielt Veteraner og andre pårørende som har tjenestegjort i avdelinger tilknyttet Forsvarsdistrikt nr. 8/RogalandInfanteriregiment nr. 8 (FDI8/IR8) til å delta.



NVIOs bidrag ved arrangementene er først og fremst å være synlige med flest mulig medlemmer og å stille med fire veteraner i fane- og flaggborg under hovedarrangementet. Styret ber derfor veteraner som kunne tenke seg å bidra i fane-og flaggborg om å melde interesse til post@rogaland.nvio.no eller ringe leder på 924 96 278.

Detaljer om arrangementet vil bli lagt ut på våre nettsider, så snart dette foreligger.
Finn frem bereten og møt opp!